top of page

TANÁROKNAK

Információs és kommunikációs technológiai (IKT) elemekkel bővített tanmeneteink

A projektünk során szerzett tapasztalataink alapján megkezdtük tanmeneteink IKT elemekkel való kiegészítését.

 

 

Néhány példa: 

Padlet példák

A Padlet egy ingyenes internetes alkalmazás, amely virtuális táblaként használható az oktatásban. A Pilgrims tréningen ismerkedtünk meg ezzel az alkalmazással és annyira hatékonynak találjuk, hogy a mindennapi oktatásban alkalmazzuk.

 

 

Néhány példa:

Vocabulary Tools:

 

 

Grammar Present perfect:

 

Warmup:

 

 

Personal:

 

 

Videos:

How to allpy for a job: 

Ajánlott honlapok

A projektünk során a kurzusainkon és a konferenciákon számos hasznos internetes alkalmazással találkoztunk. Ezeket egy táblázatba gyűjtöttük össze, hogy ezzel is segítsük kollégáink munkáját.

Ajánlott honlapok: Alkalmazások és oldalak alsó tagozatos gyerekeknek és speciális tematikával, módszerekkel tanuló gyerekeknek és felnőtteknek
Kooperatív oktatási technikák

A sajátos tanulási igényű tanulók oktatását segítheti az izlandi ICI (InterCultural Iceland) kurzuson megismert kooperatív tanulási technikák alkalmazása.

Technikák rövid ismertetése: 

BESIG Newsletter szerkesztőségének publikálási céllal 2015.07.22-én leadott cikk
Hatáselemzés

IKT eszközök, a Quizlet weboldal alkalmazása és hatásának elemzése - 2016. december 5.
Interjú a 2015. október 2-i, Szent Imre Katolikus Általános Iskola nyelvtanárainak és szülőknek rendezett workshop eredményeiről, hatásáról a jelenlévők mindennapi mukájában, tanulásában
Készítette: Talláromné Czingili Judit – I.L.I. Erasmus+ projekttag

Andrew Wright rajzai

Andrew Wright az alábbi egyszerű rajzolási technika alkalmazását is javasolja a speciális nevelési igényű tanulók/felnőttek, autizmusban, Asperger szindrómában, diszlexiában vagy figyelemzavarban (ADS) szenvedő, valamint egyéb, tanulásukban gátolt személyek számára,akiknek problémás lehet az érzelmek, arckifejezések felismerése és értelmezése. Hasznos lehet a sajátos nevelési igényű személyek számára, ha eljátsszuk vagy lerajzoljuk egy adott történetben szereplők érzelmeit.

Az érzelmek kifejezésén kívül hasonló egyszerű rajzokkal megjeleníthetünk mozgásokat, állatokat, tárgyakat, jeleneteket, stb.

Az Andrew által tanított technikákat nemcsak a sajátos nevelési igényűekkel dolgozó tanárok, gyógypedagógusok-ok, pszichológusok, hanem szülők, maguk az érintettek, és az oktatás bármilyen területén dolgozó szakértők is kiválóan tudják használni.

Kooperatív tanulási módszerek, ajánlott szakirodalom

Ajánlott szakirodalom Gudrun Petersdortirtól (ICI, Izland), amelyeket az ILI kft 2 kolléganője, Talláromné Judit és Dudás Julianna az Erasmus+ K1 Mobility projekt utuk során kaptak meg a hasznos tudásanyag mellett.

bottom of page